måndag, september 29, 2008

London del 1.


Det blev en hel del underkläder, Topshop hade mycket fint och självklart WKD som hade massor! Zavvi & HMV som hade rea, blev glad när jag hittade min favvofilm med Judy Meet me in St. Louis. Sen fyndade jag underbara Pushing Daisies. Lite böcker från Foyle's, några på rea, blev en Maisie Dobbs i pocket för jag fick inte med mina inbundna hemifrån. Hittade äntligen en fin blå kofta i merinoull (billigt var det också!) från Uniqlo (har jag för mig att det hette) och örhängen från Topshop. Skor från Office (som min snälle karl betalade) i tjusig modell som passar till alla mina kjolar & klänningar. En söt anteckningsbok som nog ska bli receptbok. Nörd-kitet, gillar t-shirten med Heroes-tryck bäst ("Save the cheerleader save the world"). Mer bilder kommer, bla på det bästa fyndet.

I did some shopping in London...

söndag, september 28, 2008

I'm back.

Kom tillbaks från London i fredags kväll, flyget var försenat som vanligt. London var bra även denna gång, lite stökigare dock för det byggdes överallt men åh vad folk är trevliga (något som sthlmare borde lära sig av). Har gått massor, så benen värker. Hade stegräknaren med mig så det blev kring 2 mil varje dag, till slut så var den som om jag hade en spik inkörd i ena knäet, det smärtade att gå. Blev inte så mycket kläder denna gång, och bara ett par skor, böcker & filmer samt massor av underkläder. Bilder kommer lite senare, är slut i kroppen än. Gårdagen spenderades i soffan och 10 timmar tv, Smallville, säsongsstarter av Grey's, Ugly Betty, The Office & Heroes. Späääännnande!

Got back from London friday night, i'm dead tired. We have walked a lot! Yesterday we spent watching lot's of tv. Pics from London will come up later.

måndag, september 22, 2008

London.



Nu blir det London i ett par dar :D

Off to London!

lördag, september 20, 2008

These 3.

Got tagged by the lovely Casey

What are the last three things you purchased?
2 pair of Pace-jeans on Tradera, a vintage photoalbum also Tradera, milk

What are the last three songs you downloaded?
Some songs by Kitty Daisy & Lewis, i loooove them! And some Dolly Parton

What are the last three places you visited?
Helsinki last week, Enköping a few weeks ago, and then i'm off to London next week :D

What are your three favorite movies?
I have so many! Goonies, On the town, The Notebook, lots of sci-fi etc.

What are your three favorite possessions.
My computer, my vintage clothes, my books (and my greataunts old photoalbums)

What three things can you not live without?
My computer, milk, eBay :D

What would be your three wishes?
Win at the lottery ;D A job, and a nice wardrobe. That means vintage shoes in my size!!!

What three things haven’t you done yet?
Traveled. I've been to Budapest once and London 2 times (soon 3), but i want to go to Japan, Australia, New Zealand, Scotland, see more of the world.

What are your three favorite dishes?
Red quinoa with salmon with feta cheese, almost anything my mother does with reindeer-meat, tacos!

Which three celebrities would you most like to hang out with?
Zachary Quinto because he's so hot, Anine Bing (she seems so nice) and if i could travel in time Gene Kelly so that he could teach me how to dance

Name three things that freak you out?
Water, really curly hair (i don't know why), climate changes

Name three unusual things you are good at.
Actually nothing :(

Which three things are you coveting?
Only 3? ;D Almost anything from Re-mixed vintage shoes, lots of clothes from Sivletto especially Pace, a skirt with suspenders from ReVamp, and that cute sailor outfit also ReVamp.

Name three bloggers you are tagging.
Miriam
Elina
Miss Wink

fredag, september 19, 2008

Pincurls.




1. pageboy. 2. Candied violets. 3-4. navetconfit 5. Sivletto 6-7. Johanna Öst 8. hardcoresince3 9. Marilyn Monroe

Kitten ville se vad man kan göra med pincurls och detta är bara några stilar. Man kan dra lätt igenom med fingrarna så man har lockarna kvar eller borsta ut till en pageboy eller vågor, vilket jag tycker är väldigt svårt för jag har inte riktigt funnit den rätta borst-tekniken än. Mitt hår är väldigt mjukt & rak och har svårt att hålla lockar så jag drar bara försiktigt med fingrarna. Nedan mina försök, bästa hittills ser ni på mig i grön skjorta. Sista bilden var helt okej efter att jag fixat till det, ni ser att det är lite löst. En gång använde jag min snood och gjorde stora pincurls (typ) längst sidorna. Sen kan man göra rolls på sidorna och luggen, se tidigare inlägg från Luleå kalaset för bilder på den frillan. Finns även bilder på min fejkade pageboy längre tillbaks. Kommer ett inlägg med mönster så håll utkik!



Kitten wanted to see different styles with pincurls. Enjoy!

torsdag, september 18, 2008

Helsinki del 1.

Förra torsdagen spenderades i Helsingfors, en spontanresa. Min första med båt, lite läskigt men värt det. Vi gick runt i 4 timmar på stan och då gick vi runt ett extra varv också, inte så stort med andra ord. Gjorde alla turistgrejer, Senatstorget m.m. Köpte fina Mumin-saker, är väldigt sugen på att göra pepparkakor nu men får försöka hålla mig. Köpte 4 koppar på båten, mycket billigare än i Sverige. Dom 2 sista köpte vi för pengar vi vunnit i spelautomaten (vi försökte bli av med 20 centarna men vann istället). Sniff-muggen finns inte i Sverige än tydligen, såg den på Tradera för över 300 kr!!! Fick finfina tips från Freelancer's Fashion. Bla Hula Hula och där hittade jag skorna och en fin grön top som ligger i tvätten nu. Skorna är en halv stl för små men vill man vara fin så får man lida helvetes kval. Blev även en gul kortärmad tröja från UFF, allt från 50-talet gissar jag på. Sen blev det lite taxfree-saker, Toblerone åt mina syskon som jag får skicka med posten haha. Grandi köpte jag i Helsingfors, den borde finnas i Sverige också. Köper alltid när jag är i Kolari.

Last thursday was spent in Helsinki, this is what we bought. Most is from the taxfree on the boat but found some Moomin-things, a pair of 50's heel, 2 50's sweaters in Helsinki.

onsdag, september 17, 2008

Inköpt.


Dåliga bilder tyvärr men dom var knepiga att fota. Jag köper sällan nåt från H&M för jag tycker de senaste åren har dom haft ganska mycket gräsligt och så är kvalitén inte den bästa tyvärr. Men för några veckors sedan hittade jag en kofta och ett par dar senare en kjol. Lite tweed utseende har den, hade ingen kjol i den färgen innan så nu kan jag bocka av den från listan. Hade inte heller en vit kofta innan och den här var söt, fluffig och varm. Kjolen har en väldigt hög midja och fint fall. Bilder från Helsingfors kommer ev. imorgon, jag är lite seg. Och pincurls-inlägget för Kitten är på gång ;D

Lousy pics yes. I haven't bought anything from H&M for a long time, mainly because there have been so much awful clothes and then the quality ain't the best. But a couple of weeks ago i found this sweet sweater and highwaisted skirt and i couldn't resist.

måndag, september 15, 2008

Dita Von Teese.



Nu är den ute, reklamfilmen för Ditas Wonderbra-kollektion. Den släpps 23 september och kommer finnas på bla. asos, Debenhamns, Next. Någon som vet vad priserna kommer att ligga på?

Klippdockor.


När jag var yngre lekte jag väldigt mycket med klippdockor. Dessa ovan spanade jag in för sisådär 4 år sen och nu hittade jag dom i en affär här i Sthlm. Älskar Judy och skulle mer än gärna vilja ha hennes tjusiga kläder. Bette Davies är också tjusig hon. Tror jag ska rama in dom när jag väl hittar fina ramar.

fredag, september 12, 2008

Grönt är skönt.


En bättre bild på min fina kofta eller tröja är det mer. Köpt på eBay i vintras och jag älskar den så! Från 50-talet av fina märket Jantzen. I väntan på bilder från Helsingfors så får ni nöja er med detta :D Mörkare än på bilden.

Pics from Helsinki will come soon, until then i'll show one of my favourite swaters, a Jantzen from the 50's. I love eBay.

tisdag, september 09, 2008

Helsinki.

Fick inte jobbet, fast intervjun gick skitbra tyckte jag :( Så då åker vi till Helsingfors imon med båt (läskigt! jag är rädd för vatten). Så jag vill ha tips på vad man inte får missa där och tips på bra och billiga second hand-affärer med massa 40-50-tals kläder & prylar. Båten går kl 17 så tips mottages gärna långt före det :D


Var iaf finklädd på intervjun, kjol från Cheap Monday och grön kofta köpt på eBay i våras, kan posta bättre bild senare. På bar jag fötterna saddle shoes som inte är med på bild.

söndag, september 07, 2008

Skirts Ahoy! - "The gayest musical comedy of the year"

Såg precis denna film på TCM. Fina frisyrer, vacker sång & dans och fina kläder. Älskar sjömans-filmer!

lördag, september 06, 2008

Twilfit.

Jag älskar Twilfit och dom är verkligen bäst när det gäller underkläder. Var förbi idag och köpte lite smått som jag visar senare. Fingrade på en del annat som jag ska fundera på som det nedan samt en kort 20-tals inspirerad underkjol. Åh jag önskar jag hade massor av pengar. Man kan som inte få nog av fina underkläder, man kan inte få för många strumpebandshållare t.ex.

Twilfit has the greatest lingerie.

Faux bangs.

Jessica ville veta hur jag gör min faux bangs och jag lovade att försöka hjälpa till. Det finns olika sätt, med locktång, tupering, papiljott. Jag tar oftast och tuperar och slätar ut och sen rullar upp och formar. Nedan en tutorial av underbara Lolita Haze (hann aldrig fota själv). Öva, öva, öva!



Min är inte helt perfekt, tror jag var full så det förklarar ett & annat. Har en faux pageboy också, istället för att borsta håret i form så rullade jag bara upp (som på bild 2) och satte fast med bobby pins, jag är urkass på att borsta ut håret och forma vågor i håret. På bild nummer 2 fick jag till det bättre.

Jessica wanted to know how i do my faux bangs, above a tutorial by Lolita Haze. I don't use a curling iron, i just tease and roll it up. Practise practise! Last a picture of myself, it's not perfect but i think i was drunk (old picture). Second picture it came out better.

tisdag, september 02, 2008

Senaste eBay.




En bunt kammar och den snyggaste dräkten jag sett! 2 kjolar! Vann den i natt och jag vill ha den nu nu nu!

I won this suit last night and i want it now! I loooove eBay!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin