onsdag, oktober 29, 2008

Ny kjol!

Igår hämtade jag ut denna underbara kjol. Beställde 13:e, fastnade ej i tullen som tur var för dom hade varit snälla och märkt med gift & skrivit ett värde på 25$! Superbra! Enda jag inte gillar med den är den smala dragkedjan, ni vet sådana där som är sega och nästintill omöjliga att dra upp. Fick den i födelsedagspresent av min pojkvän. Skulle ha den nu till allhelgona för vi skulle ha en liten fest men ingen kommer så jag ska sitta i mjukisbyxor och kolla Mumin alt. Bones hela helgen.

Got this lovely skirt yesterday, a late birthdaygift from my boyfriend. I planned to wear it this weekend, we were going to have a little party but no one is coming so i'm gonna spend the weekend in baggy clothes and watch Moomin or Bones.

söndag, oktober 26, 2008

London del 3.

Håret blev bra, tyvärr höll det inte särskilt länge om jag minns rätt. Jag tycker verkligen att Starbucks borde finnas i Sverige, speciellt här i Sthlm. Dom dära blåbärs cupcaksen är så sjukt jääääävla goda! Vill veta hemligheten! Just ja, vi bodde i rum 666.

We stayed in room 666, nice. My pin curls looked nice for a couple of hours. I whish that Starbucks could open here in Stockholm, i want to know what's in those blueberry cupcakes, so goooood.

torsdag, oktober 23, 2008

Hjälp!


Innan jag for till London upptäckte jag dessa underbara skor från Topshop. Självklart letade jag dom i London, fanns bara i stl 5 på Topshop vid Oxford street och jag behöver en 6:a (39). Var till 2 andra Topshop men hittade inga. Och inte fanns dom i Sthlm heller :( :( :( Så snälla rara om ni har ett par 6:or eller känner nån som har har ett par så sälj dom till mig.

I badly need and want these shoes. From Topshop in a size UK6 black, the name is Squeek. They only had size 5 left and no new ones came in. Please help me! If i don't get them i know they'll haunt me forever :( :( :( :( :(

måndag, oktober 20, 2008

London del 2.

Lite från första dagarna i London, hamnade på en läskig gata. Sen lite pin curls, drog till Portobello road för att besöka WKD men det glömde jag fota, sen fina saker på British museum och till sist så har McCoy egna tortillas :D Del 3 kommer inom kort.

Some pics from the first days in London, pin curls, Portobello and some beautiful things at the British museum. And then som sci-fi tortillas ;D A part 3 will come up soon.

fredag, oktober 17, 2008

Birthday-hair!

Mitt födelsedagshår som höll hela kvällen (blir annars rakt inom 1 timme). Några rolls och så, bild på läggningsmönstret kommer upp inom kort för den som önskar. Kjol & kofta från H&M, skor vintage (White cross, sjuksköterskeskor), Pendleton-jacka 50-tal såklart, väska f. 40-talet (kallar den för spionväskan för att den är klurig att öppna och så är den från 40-talets England). Inga närbilder för mina ögon är rödsprängda av cosmos och linser. Och mitt hår är ljusare än på bilderna, jag gillar inte att använda blixt.

My birthday-hair, my curls normally only holds for 1 hour or 2. And now it held all night, woohoo for me! It's not as dark as on the pics. Skirt & cardigan H&M, vintage nurses-shoes 50's, Pendleton jacket 50's, purse from the 40's.)

tisdag, oktober 14, 2008

Too faced.

Jag använder sällan ögonskugga just för att det brukar se illa ut efter ett tag så när jag såg denna primer på ASOS slog jag till. Den funkar finfint, och förpackningen är vacker, ca 155 kr. Såg att den finns på Åhléns city också men där är den mycket dyrare, kring 250 kr.

I recently got this Too faced eye shadow primer and it's great! And pretty too look at ;D

måndag, oktober 13, 2008

Hipp hipp hurra!

För idag är det söta och rara Miriams födelsedag! Hoppas du får en fin dag och fina presenter! Grattis ;D

Today it's Miriams birthday.

söndag, oktober 12, 2008

Holy shit!

Jag har världens bästa hårdag idag (typ den andra i mitt liv)!?! Pin curls och dom har hållit hela kvällen! Jag är chockad, borde köpa en triss-lott. Bilder kommer, lovar! Nu ska jag chilla och nyktra till alt. vagga mig själv till sömns, har svept 2 cosmos och ett stort glas vin. Heippä hei!

It's my frakking birthday and i have the best hairday EVER! My pin curls have lasted all night long. Pics will come, promise. I'v hade some cosmopolitans and whine, gonna rock myself to sleep ;D

fredag, oktober 10, 2008

It's my birthday...

Snart, jag fyller på söndag. Trodde det var veckor kvar, så när jag upptäckte att det inte var det mådde jag lite dåligt. Gillar presenter men inte att bli äldre. Jag gjorde en önskelista men då jag bara får presenter av min pojkvän så lär jag inte få allt på listan :( Önskade mig bla: pengar, presentkort på Twilfit, lindy hop-kurs på Chicago, "skirt with Suspenders" från ReVamp (beställde den igår :D ), en beagle-valp, eller en korthårig tax-valp, eller en basset-valp, en teleportör (se valfritt Star Trek-avsnitt från valfri Star Trek-serie), gummistövlar från Viking footwear modell Grace Hi, en iPod touch (nya generationen typ 16 GB), att mina kompisar som bor femtielva mil kommer & hälsar på, en cykel, en gammal och fin en, ansiktsbehandling, klippning hos Cajsa på Sivletto (klipper alltid mig själv, så att gå till nån som kan sin sak vore trevligt), alla säsonger av Scrubs på dvd, alla säsonger av Smallville på dvd. Nu ska jag dricka te till senaste Smallville-avsnittet & hoppas jag blir frisk.

On sunday it's my birthday, i like present but getting older; no no! I made a whishlist but i know i wont get all because i only get presents from my boyfriend. I whished for money, i puppy, iPod touch, lot's of dvds, haircut at Sivletto, that my friends that live far away will come and visit, a old bike, and some more.

onsdag, oktober 08, 2008

Bröd.

Kom på att jag faktiskt har bakat nåt nyligen, surdegsbröd med dinkel. Recept från Tasteline. Dom blev kanske inte världens finaste men goda!

Ingredienser för 2 bröd:

Surdeg
1 paket jäst
3 dl vatten
1 dl dinkelmjöl
2 dl dinkelkorn, hela

Bröd
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk honung
2 msk olja
7 dl vetemjöl
7 dl dinkelmjöl

"1. Blanda alla ingredienser till surdegen och låt stå övertäckt med plastfilm eller ett par timmar i rums-temperatur alternativt i kylskåp över natten.
2. Häll surdegen i en stor bunke och blanda med vatten, salt, honung och olja. Tillsätt vetemjöl och dinkelmjöl och blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa i bunken ca 1 timme, täck bunken med en handduk.
3. Forma degen till två limpor, låt dem jäsa på en plåt ca 45 minuter.
4. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen i 220 graders ca 40 minuter.


Jag hade surdegen över natten i kylskåp, ska testa ha i längre nästa gång. Läste om en familj i Finland som hade en surdeg som gått från generation till generation i över 100 år!

.

Har kikat igenom era kommentarer i inlägget nedan, trevlig med så många :D Bilder på lägenheten kommer, när det är städat och fixat (har massor av saker som ska upp på väggarna men det händer inget), outfits & hår kommer när jag nu klätt upp mig vilket inte är ofta typ bara om jag ska ut vilket jag sällan är här i sthlm men allhelgona så är det fest så räkna med bilder efter det ;D

En sak ska ni veta, jag är lat men framför allt så har jag riktigt, riktigt dåligt minne. Så där så jag inte vet vad jag gjorde igår, eller för 1 timme sen, glömmer folks namn, födelsedagar, vilket år det är (en gång gick jag en hel dag och trodde det var 2001 medans det i själva verket var 2008). Det är ganska jobbigt att inte minnas vad man gjort, nykter eller inte. Sen har jag kommit på mig själv att skapa falska minnen, som är så verkliga men jag vet att dom inte stämmer. Recept kommer, jag har inte bakat på ett tag för jag försöker komma i mina kläder plus att det inte finns plats i frysen (i-landsproblem!). Och Miriam, norrlands-patriotismen kan du glömma för det enda som gäller för mig är tornedals-patriotism ;D Norrland är kring 53% av Sveriges yta något som många inte vet (många tror att det ligger "nånstans där uppe") speciellt inte här nere, många tror alla pratar norrländska (som inte finns som dialekt) och att alla känner varandra typ. Sen tv-vädret, ""och i norrland regn". Jag kan hålla på i evigheter, känsligt ämne för mig. Men men, på fredag kl 22 går reprisen av "Tornedalingar" i Kunskapskanalen, tycker jag alla ska (läs: måste) se :D

Så att det inte bara är text: en bild från förra september, gudars vad jag saknar Pajala!!! Färgsprakande och immigt på morgonen, på väg till praktiken. Mina glasögon immade igen som ni kanske ser.

I have read all the comments from the entry below, and i will post outfits-pics and so on but you must know i have a really bad memory, that sometimes scare me because i have forgotten so much. Above a pic from last year, a bit foggy. I miss home so much.

torsdag, oktober 02, 2008

?

Jag undrar vilka det är som läser min lilla blogg och så vill jag veta vad ni vill läsa om.

I wanna know who you are that reads my little blog, and what you want to read about

onsdag, oktober 01, 2008

Ny låda.

Min nya sylåda som jag hittade i en antikaffär för några veckor sen, den röda jag köpte i somras är nu knapp-låda. Den här är mycket större så saxen får plats, åh blir kär varje gång jag ser den. Så vacker! Nu ska jag börja städa, dammtorkning står först på listan. Städtips från mig, glöm inte listerna och använd gul såpa för det luktar så gott.

My new sewingbox i found a couple of weeks ago. I'm in love, it's so beautiful!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin