tisdag, december 08, 2009

Hair accident.

Jag är fortfarande sjuk och eländig men kom på att jag hade lite frisyr-bilder att visa./I still got this stupid cold but i remembered that i forgot to show some pics.

Så här såg mitt hår ut för några veckor sedan/A couple of weeks ago my hair looked like this:
Duckbill clips från Åhléns hjälpte till att forma vågorna lite bättre. Min hårfärg ser väldigt underlig ut på bild./Used duckbill clips to form the waves a little better. And my hair color looks very strange on pics.
Efter lite sprayande.
Till och med den högra sidan blev bra!/My right side came out great, and it almost never does.
Jag brukar oftast bara lägga håret när jag har något inplanerat. Planen denna gång var att hänga med en kompis men hon kunde inte komma. Blev lite ledsen och orkade inte ta ut papiljotterna så dom var nog i 3-4 dar. Jag borstade som vanligt och det föll i vågor fram, något det sällan gör fastän jag lägger ungefär likadant varje gång. Sen gick jag och köpte mjölk på Ica, oj oj vilken dag.../I only set my hair when i have some plans. A friend was going to come over but she couldn't. I got a bit sad and i just wasn't in the mood to do my hair so i left the curlers in for 3-4 days (total, takes 2 for my hair to dry). I brushed as i always do but this time i got some nice waves at the front. A nice surprise. I got all dressed up and went to buy milk, oh what a day!

19 kommentarer:

Miss Cherry sa...

vacker du fick till vågor i håret, vilket kan vara lite knepigt ibland...

Alltid trevligt att vara fin i håret en vanligt tråkig tisdag, förgyller verkligen kanske man får lite extra blickar med hehe!

Betty Lou sa...

Miss Cherry: får ju oftast till dom men inte riktigt så här. Typiskt var det en dag när jag inte hade någonstans att gå :( Om jag minns rätt så köpte jag mjölk och frukt på ica...

mjölk och lingon sa...

Fy så tjusigt! Jag tycker du ska börja plugga med mig så har du alltid anledning att vara fin i håret, och jag har något tjusigt att titta på och prata med när pluggandet går segt :D

BaronessVonVintage sa...

just gorgeous, doll! Your hair is so shiny and wonderful in colour and body...

Betty Lou sa...

mjölk och lingon: Tack :D Det hade varit trevligt haha, vad pluggar du? Jag har haft sån otur när det gäller pluggande i denna stad, oftast hamnat med folk som inte visat någon önskan att lära känna mig :(

BaronessVonVintage: oh thank you! Actually if i remember right it was a bit on the dirty side :D The pic was so dark so i brighten them a bit, so the color is a bit off. I'm trying to get it a bit brighter, takes so long time before the whole hair is the same :)

Olivia sa...

Åh, skitsnyggt! Vågorna ser ju perfekta ut..måste genast prova själv...Jättesnygg färg har du också, färgar du eller har du rött naturligt??
Har föresten beställt prover från Everydayminerals ska bli kul att testa och se hur det märket är... :)

Betty Lou sa...

Olivia: tack! Dom la sig ungefär så där efter att jag borstat, la clipsen för att spraya på plats & forma lite till. Tyvärr har denna "olycka" inte velat upprepa sig, fastän jag lägger ungefär likadant hela tiden & borstar på samma sätt.
Jag färgar med henna, försöker få det ljusare så mot topparna är det mörkare :D Tar sån tid innan jag får hela håret i samma nyans. Kan ju säga att mitt hår nog var ganska smutsigt på bilden, verkar vara då folk gillar färgen bäst haha

Åh skoj, säg sen vad du tycker :D

rosetter sa...

å, vackert! jag måste nog träna lite för att få till lockarna så!

Betty Lou sa...

rosetter: mitt bästa tips är att borsta, borsta, borsta :D

mjölk och lingon sa...

Men fy, vilka knäppa människor, vad har du pluggat egentligen? Efter att ha velat och bytt program ungefär 500 gånger så läser jag nu civilekonom på su. Det var ju inte mitt förstahandsval om vi säger så, men nu är jag så himla glad att jag läser det, verkligen jätteroligt! Så jag tycker du oxå ska börja, sök på en gång! Så kan vi plugga ihop och när det blir träligt diskutera hur man får fram vågor i håret på bästa sätt!

Betty Lou sa...

Mjölk och lingon: Gick ca 2 månader om ens det på kulturvetarlinjen på SU. Folk kände typ redan varandra sen innan och jag hamnade som utanför. Mot slutet gick jag knappt dit utan låg hemma och typ grät. Har även läst finska på SU också, folk var trevliga men det var en som inte gillade mig alls och frös typ ut mig. Värst var väl när hon skulle flytta & bad högt om allas adresser, förutom mig. Vuxna människor... Har dock läst meänkieli på SU och det var skitkul. Kanske för att typ alla var från min hemkommun och där i kring haha

Jag vet inte alls vad jag vill bli, vill egentligen bara få ett jobb som är roligt och ett socialt liv. Lättare sagt än gjort tyvärr

Olivia sa...

Aha, jag färgade också med henna förr, var tvungen att sluta för mitt hår blev så sprött och torrt till slut. (dessutom jobbade jag på Lush och hade saftig rabatt :) )

Men det är oslagbart när det gäller rött...Nu har ju jag rätt mörkt hår naturligt så det blir mer röda skiftningar på mig, inte superrött som på dig...Snyggt är det iallafall....

ja, jag längtar till det kommer med posten, verkar ta lite tid bara...*tusan*

mjölk och lingon sa...

Är det sant??? Vilken jävla apa! Nä, in på civilekonom med dig ochsåärdetbara, jag lovar att vara snäll!
Jag tycker oxå att det är skitsvårt att veta vad man ska bli när man blir stor. Det är nog lite därför jag pluggar oxå, då kan jag förhala det beslutet några år till :) Jag tänker att det löser sig nog sen, plus att det är nog lite lättare att få jobb om man har utbildning.. Ja, du hör ju hur seriös jag är. Jag skulle vilja ha en utbildning i hårrullning, fingerwaves, stickmönster och bakrecept från 40-talet. Var finns den lixom?

Betty Lou sa...

Olivia: oj, har aldrig hänt mig. är alltid extremt mjukt. Har dock aldrig testat henna från Lush. Tack, nu är det rätt så superrött för jag färgade i söndags.

mjölk och lingon: japp, tyvärr. Jag är rätt så blyg så det blev ju inte precis bättre för mitt självförtroende.

Vad gör man som civilekonom egentligen, har aldrig förstått det :D
Ja du, i Amerikatt haha. Beautyschool där vore faktiskt nåt, dom får lära sig allt. Även om dom sen sällan gör fingerwaves.

mjölk och lingon sa...

Nä, det förstår jag. Med klasskamrater som henne behöver man ju direkt inte några fiender.
Hehe, jag kan ju då avslöja att jag inte heller har så bra koll, men att det beror på lite vad man väljer att inrikta sig på. Man kan välja mellan redovisning, marknadsföring, finance, organisering eller nationalekonomi. Jag kan tänka mig att många hamnar på olika företag på ekonomiavdelningen eller kanske på bank. Själv har jag ingen aning om vad jag ska välja, eller jo, jag vet att det inte blir organisering eller marknadsföring iaf, huvva!

Fast å andra sidan, jag kanske ska skita i senilekonom helt och satsa på beautyschool ist, fingerwaves vill jag ju verkligen kunna bra. Ska vi dra dit ist? :)

Caroline sa...

Väldigt vackra vågor. Jag har dock ingen aning om hur man gör dem, skulle du vilja upplysa mig? :)
Ha en trevlig dag.

Betty Lou sa...

mjölk och lingon: haha, det låter faktiskt som en bra plan!

Caroline: Tack! Jag hade tur, la håret som vanligt och borstade som vanligt så var dom bara där. Formade dom mer med hjälp av clipsen och spray.

meena meena sa...

may i ask, what color and brand of eyebrow pencil do you use, if any? i dye my hair a similar color to your's and if there is a red eyebrow pencil or shadow on the market id love to find one to match my hairdo! ive had the hardest time finding one!

Betty Lou sa...

meena meena: It's from Everyday Minerals in auburn; http://www.everydayminerals.com/store/makeup/eyes/brows/auburn-brow-color.html I have the sample jar and have used it since june and it's still almost full! Only $2.50!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin