söndag, december 27, 2009

Latest finds.

Jag var på en loppis förra helgen och fyndade lite/I was on a fleamarket last weekend and did some finds.
50 SEK/£4.15/$6.70
It's so cute!
Gissar att den är från 50- eller 60-talet. Någon som har bättre koll?/I'm guessing it's from the 50s or 60s. Anyone who knows better?
Kaffeburk med fina motiv 10 kr/Coffee jar with nice old motives, 10 SEK/£0.80/$1.30.
Och kanske det bästa fyndet! Skor som passar mig (lite smala fram bara) från 30-talet mest troligt./And probably the best find! Vintage shoes from the 30s that actually fits me! Just a little narrow at the toes.
Superfint skick, använda ett par gånger bara ser det ut som./Great condition, hardly ever used.
Färgen kanske inte är den allra finaste men priset är fint, 10 kr!!!!!/The color ain't the best but the price is. 10 SEK!!!! £0.80/$1.30!!!!!

18 kommentarer:

Little Rascal sa...

Ett stort grattis till fynden!
En tia ar ett sa sjukt bra pris! :D
Du borjar komma in i min liga nu. :))

Lemondrop Marie sa...

What amazing shoes! Congrats on the fabulous finds and happy holidays.

Ida sa...

Vilket fantastiskt sko-fynd!

Jenny Olofsson sa...

Åh hjälp vilket fynd!:O
Man lyckas ju aldrig hitta sådana där fina,tidsenliga och bekväma skor för bara 10 kr:D ett stort grattis till fynden - det är så underbart när man hittar fina och oväntade saker:)kramar

Lillgull sa...

Oh vilket fynd! Jättesnygga skor!! Glöm inte att smörja in sulorna(underifrån så skinnet ine spricker i svängen mellan klacken och sulan. Den där bocken eller gnun, ser ut som en lejon grej min mormor o morfar hade, ska kolla när de köpte sin, men 60-talet verkar rimligt.

mjölk och lingon sa...

Åh herregud! Skorna! Jag dör! Fy vad fantastiskt fina, grattis, grattis, grattis! Vad är det för superloppis du varit på?

Betty Lou sa...

Little Rascal: haha nä du, du är i en liga för sig

Lemondrop Marie: Thank you! They're so beautiful, the detalils is so great!

Ida: åh ja! Kändes som om dom skulle springa ifatt mig och säga att dom sa fel pris haha

Jenny: nä aldrig! Brukar se på eBay för sisådär $80-200 dollar i köp nu-pris. Det var väldigt oväntat faktiskt, är då man gör dom bästa fynden tycker jag. När man inte är så inställd på det :D Kram

Lillgull: Jag ska nog visa upp dom för en skomakare så får dom säga vad jag ska göra. Fast dom är typ som nya, lite sjukt. Måste ha legat undansatta i flera år

mjölk och lingon: Tack! Återstår att se om mina fötter kommer att klara av att gå i dom, är lite för smala. Loppisen ligger i Morjärv, har velat åka dit i flera, flera år men alltid har det varit nåt som gått fel precis innan. Typ att vi inte haft en bil, är ändå ca 2 timmar från Pajala

Lillgull sa...

Jag fick tipset att smörja (ta hand om) äldre lädersulor hos en duktig skomakare. Köpte nått medel där, kolla med den du pratar med om de har nått speciellt fett för skinnsulor. Läder i sulan kan bli torrt och skört med ålder tydligen och då är det inte lika flexibelt och hållbart såklart..
Äldre skor ser ofta så nya ut eftersom vad jag har förstått så hade man alltid strumpor (silke el nylon) så de ofta välbehållna innuti,oförstörda av fotsvett och skavet av fotens hud mot innerskons läder. Och man bar inte finskor utomhus på väg till fester som vi gör idag. Man hade skorna med sig i sin skopåse...Därför är undersulan kanske lite repig och kanske lite halvblank eller matt. Ooooh vad jag älskar att titta och klämma på gamla skor :) Jag är väl lite sjuk, hehe.
Du har iallafall gjort ett makalöst fynd och jag är mycket avundsjuk!
God fortsättning och Gott nytt i förskott!

Anonym sa...

Ajaj! Synd att du missar Rocket Room, du får hojta nästa gång du ska gå, vore toppenkul att hälsa på riktigt! :)

Zizzi sa...

Underbara skor! BLir ju superfina till våren!

Jacqueline sa...

Sv: Tja han lekte mest med terriern Tilda och oss när han fick godis, haha!

Olivia sa...

"Görschnygga" skor! Fasiken, riktigt snygga. Jag tyckte färgen var snygg med. beige är ju rätt lätt att matcha när man tänker efter. Snyggt till en vadlång linnekjol eller så till våren....Åh! snacka om att få vårkänslor när man ser sådana där dyrgripar!

God fortsättning!

Miriam Parkman sa...

Skorna!!!
DÄR har du något att skryta om många år framöver.

Träskulpturen är också jättefin!

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Vilka underbara skor!!!
Jag tycker att färgen är fin! (fast jag är ju lite tråkig kanske)
Men ska du gå med dem ute mycket så ska du satsa på att köpa ett par galoscher till dem! Hittade ett ställe som nytillverkar- svenskt, ett par för lågskor gick på en 5-hundring! Det sparar skorna något enormt!

Betty Lou sa...

Lillgull: Du är inte ensam! Gamla skor är mycket finare, dom är så detaljerade. Nytillverkade kan vara smått tråkiga. Har inte riktigt förstått grejen med att gå med skor inomhus, golvet kan ju förstöras.

Detsamma!

DevilDoll: ja det ska jag, dom ordnar dock alltid när jag är i Pajala eller sjuk eller pank haha

Zizzi: jo, längtar!

Olivia: Jag vet bara inte riktigt vad jag ska ha till dom.

Detsamma!

Miriam: haha jo :D

Nadja: Äsch du är inte tråkig, bara jag som har svårt för brun-aktiga färger. Åh vad är det för ställe, är ju en bra investering

Vifsla sa...

Jag tycker att färgen är supersnygg!

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Ärs, nu hittade jag inte sidan om det nu inte är så att de håller på att göra om? Håll koll på galoscher.com men jag vet att det var något svenskt företag som höll på, såg det för bara några månader sedan...

Betty Lou sa...

Vifsla: smaken är som baken ;D jag har väldigt svårt för jordiga färger, blir som så grå av det.

Nadja: tack för tipset!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin