tisdag, februari 09, 2010

Latest finds.


3 ramar hittade jag på en loppis./Found 3 old frames at a fleamarket.
Och en klänning. Som är lite för lång men det ska fixas./And a dress. A bit too long for me but i'll fix that.
90-tal i 40-tals stil. Älskar färgen!/It's from the 90's but it's so 40's. Just have do to some changes. I love the color!
Det ska vara 4 knappar fram, men kan inte bestämma mig om jag ska ta bort dom helt eller ha kvar dom. Sen ska jag sätta en knapp på vardera ärm. Skulle verkligen behöva en vit krage, helst inte spets. Någon som vet var man kan hitta en, tipsa mig gärna! Eller kanske knappar på axlarna, vad tycker ni?/There was 4 buttons but i can't decide if i should remove them or keep them? I'm gonna but buttons on each sleeve. And i really could need a white round collar, not lace. If anyone have tips where i could find one, please let me know! Or i just put buttons on the shoulders? What do you think?

12 kommentarer:

ella sa...

åh åh åh så fin klänningen var! knappar är alltid bra, överallt.

mjölk och lingon sa...

Jättefin klänning! Men det ska nog inte vara så svårt att fixa en krage till klänningen, ta med klänningen till en syaffär så det vita tyget du köper är i ungefär samma kvalité. Hade du tänkt en rund krage eller en med snibbar?
Men annars, vars har du hittat skorna? Det är ju sånna jag vill ha, ha, ha!!!!!!!

Betty Lou sa...

Ella: jag vet! är lite av en knapp-galning

mjölk: ska testa lägga knappar på axlarna, kanske inte behöver en krage då. för jag kommer inte att kunna sy en. är ju rädd för min symaskin, 2 nålar gick av igår.

skorna köpte jag på tradera :D lite smala men men det får fan gå

Ms. B @ Millie Deel sa...

I love the fabric of that dress!!

Andi B. Goode sa...

I don't have any suggestions but I love that dress. I like it as it is, too!
-Andi x

Erika sa...

Vilka söta ramar! Och jättefin klänning! Jag skulle nog satsa på knapparna, dels för att knappar är fina och dels för att kragar är komplicerat att sy. Dock: symaskinsnålar går av, det är bara att ge sig in i leken igen! =) Oftast går de dock av av en anledning. Hade du nålat på tvären och sydde över nålarna? Eller var de kanske för fina för tygtjockleken?
Oavsett vilket så är det en fin klänning som kommer att se bra ut! =)

Michelle B sa...

I agree, you should take off the buttons! Adding some to the shoulders would be adorable. The fit (except for the length) is perfect for you!

Betty Lou sa...

Ms. B: me too :D

Andi: i'm gonna go with lots of buttons :D Oh i long for the summer!

Erika: Jag är usel på att sy så blir knappar :D Tror jag träffade en nål men det händer jätteofta. Och tyget är rätt så tunt. Jämfört med när jag syr på min mammas Bernina så händer det i princip aldrig, att dom går av fastän jag råkar sy på nålarna. Jag har en från ikea, önskar mig dock en lite rejälare :D

Michelle B: Thanks! I'm so short so almost everything is too long for me :D I will do that, just have to buy some smaller white buttons. I whish it was summer NOW! It's made for summer that dress

Joanna sa...

jäkligt snygg klänning!
färgen och mönstret, jag dör av avundsjuka. (även för ramarna.)
men kapa inte!
längden är tjusig. kanske fålla upp men behålla tyget ifall du vill ha långt igen?

Betty Lou sa...

Joanna: nej nej, jag fållar alltid ifall man någon gång skulle ångra sig :D

Nadja sa...

Jag tycker att längden är fin! Och skorna är ju supersnygga de med!
Du har föresten inte svarat mitt mail, men måndagar vet jag att jag är ledig!

Betty Lou sa...

Nadja: den är nån cm längre än på bilden för att jag böjer mig lite. Ska fålla upp den kanske 5 cm så den går kring knäna. är så kort så jag ser ju bara ut som en stump haha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin