söndag, juni 06, 2010

Blue treasure.

I fredags gjorde jag ett av mina bästa fynd någonsin i klädesväg. Det är faktiskt helt galet! För 145 kr fick jag ett par marinblå gamla vinterbyxor. Jag har försökt vinna liknande på eBay men det har alltid gått för dyrt för mig. Jag såg något blått sticka fram och drog fram dessa och blev helt till mig. Som att hitta en skatt! Och dom passade perfekt!/On friday i did one of my best finds ever! It's insane! I paid 145 SEK/£12/$18 for this pair of old blue skii/wintertrousers. I've tried to win similair ones on eBay for ages but they've always went too high for my wallet.

Detaljerna är helt fantastiska!/The details are fantastic!
Enda lappen som finns är en påsydd lapp från SRs kostymförråd. Jag är inte säker på åldern men gissar & hoppas på 30- eller 40-talet./The only label is a label from Swedish radios costume storage. I'm not sure about the age but i'm guessing & hoping they're from the 30's or 40's.
Dom kommer att passa perfekt till den här jackan och min blåa basker! Bara 5-6 månader kvar till vintern!/They will go perfectly with this jacket and my lovely blue beret! Only 5-6 months until winter!

Tidning från 1938./Magazine cover from 1938.
Och en till från 1934. Båda bildern är lånade från den fantastiska bloggen The Painted Woman. Klicka er dit och läs och se mer bilder om vintermode från 30-talet./And another one from 1934. Both pics are borrowed from the awesome blog The Painted Woman. Go there and read and see more pics of 30's winterfashion, and much more!

17 kommentarer:

ina sa...

Vilka fina byxor! Och vad roligt att någon hittar en orsak till att vänta på nästa vinter! Innan sommaren ens kommit igång :)

Gina Americana sa...

Great find Betty Lou! With the way winters are here in Sweden, you'll get a lot of wear out of those ski pants & will be looking good all the while.

Mtina sa...

Det är bra att fynda vinterkläder på sommaren och vise versa för då vill ingen annan ha! Gäller att ha lite fantasi bara. Du tror inte de är uppsydda för SR:s räkning då till någon film eller serie? Skitfina detaljer. Precis så ser byxorna ut i mina gamla kataloger från 40-talet. Till och med den lilla klockfickan är med. Är de i ull?

Betty Lou sa...

ina: haha jo :D så var det med den gråa jackan också, köpte den förra sommaren

Gina: Yes! Don't know about the next winter in sthlm but home in Pajala it's always real winter.

Mtina: jag brukar nästan alltid göra så, förra sommaren hittade jag ju den gråa jackan ovanför :D

Nja, tycker det är underligt nog att radion har kostymer. japp dom är i ull

Kitten sa...

Inte illa! Mina vintage vinterbyxor är inte alls lika fina, men så är dom ju bara från 70-talet...

linnea-maria sa...

Himmel o pannkaka vilket fint klipp du har gjort! Jag har gamla skidbyxor jag med men de är från senare delen av 50-talet, ganska snäva nedtill. /Therese

Mtina sa...

SR hade även hand om TV-sändningar fram till 70-talet tror jag! Så det är inte så konstigt. Du kan nog se på sömmarna inuti hur gamla de är. Man använde andra sömmar för att kasta kanter förr. Ursäkta nörderiet men jag tycker sånt är väldigt spännande =). Oavsett hur gamla de är så är de väldigt fina.

Marie M sa...

really good find !!!

susanna sa...

Britta, kan inte du ta över Elsa Billgrens roll i Antikdeckarna?

Betty Lou sa...

kitten: håller dom värmen så är dom ju bra. använde länge min mammas fjällräven täckisar från 1980. fortfarande bra

linnea-maria: jag är så sjukt nöjd. så chockad att hitta något såndant på myrorna av alla ställena.

Mtina: åh tack för infon, jag gillar sånt! jag ska kika närmare på sömmarna, har faktiskt inte hunnit :D

Marie M: yes! one of the best i ever made!

Susanna: haha! nja, jag är nog hellre bakom kamerna. men tack ändå. ses vi imon?

susanna sa...

Nej, jag jobbar hela dagen.

Betty Lou sa...

buhu

Lillgull sa...

Gud så härliga byxor! Jag gillar ju inte byxor så där väldans mycket ens... Har du pjäxskor också? Damasker?

Miriam Parkman sa...

SJUKT bra fynd Britta!!
Jag kommer vara avis hela vintern, utan tvekan.
Men, för att väga upp det har jag precis köpt blå/röda "Esther" från Rocket Originals så att du kan vara avis på mig hela sommaren! Hehehe

Betty Lou sa...

Lillgull: Åh, då är det alltså ett par superbyxor när dom kan omvandla en byx-ogillare :D Nä, jag har ett par clarks som värmer bra, men ser moderna ut. vinterskor är svåra att hitta, vill ju ha varma och bra kvalité. svårt att hitta numera.

Miriam: jag kommer vara det! har ju mina svarta re-mix, men dom är lite för stora tyvärr. vill köpa ett par till, men kan inte bestämma mig för vilken modell eller färg. hjälp! ska passa till grönt, blått & gult typ.

Angeliqa sa...

Vilka underbara byxor! Ett riktigt fynd.

Erika sa...

Grattis, vilket härligt fynd! Kommer att bli supersnyggt till dina vinterkläder!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin