tisdag, mars 24, 2009

I brist på annat.

Jag har noll fantasi så här sånt jag ätit för en tid sedan. Meza-tallrik i Skäris, yogurtröran är så jäkla god, och havsröran. MMM! Så här brukar min frukost se ut ibland, alltid gröt+linfrön, sport-wasa och kaffe fast den morgonen blev det te.. Ibland juice fast det är sällan. Hanna var förbi för ett tag sen, det blev kaffe och passionstårta till lunch typ. Pasta & halloumisås. Går fort att göra och är jävligt gott. Omelett med det som fanns hemma, rödlök och sockerärtor. Faten heter Teve från Upsala-Ekeby och vi köpte 6 st för 200 kr nyligen. Har funnits på min önskelista länge. Gillar storleken, är inte mycket för stora fat utan har alltid ätit på såna här små hemma, något som min svåger tycker är underligt ("varför äter ni på assietter?", och min pojkvän. Dagens frukost. Ruccola på sport wasa med kalkon, mumma! Kaffe i favvo-koppen från British museum.
Soppa för nån vecka sen, kämpar med att få till en god tomatsoppa och detta vart väldigt lyckat. Passerade tomater, röda linser, gul paprika, purjolök & lite creme fraiche hade jag i (om jag minns rätt). Fatet heter Hellas, Upsala-Ekeby det med.

Food i've eaten recently.

16 kommentarer:

Emma sa...

Kan man få receptet på halloumisåsen?

Kitten sa...

Åh, nu blev jag hungrig...Fina tallrikar förresten! Även jag blev intresserad av den där såsen, vad är halloumi för något? *dum finne icke känna till*

Betty Lou sa...

Emma: det är bara att skära halloumin i fyrkantiga bitar, stek, sen ha i dom i en gryta med krossade tomater och lite creme fraiche och basilika och oregano. går fort och är gott gott. denna kille fick jag receptet ifrån: http://www.madberg.se/

Kitten: det är en ost, som man steker knaprigt. salt & gott! den borde finnas i finland, har dock aldrig kollat efter den i finland. getost, fontanas är godast (light-versionen är inte god, är torr och smakar papper)

susanna sa...

Hörru, när åker du till Pajala?

Betty Lou sa...

Susanna: 5 april! själv?

susanna sa...

Jag åker mest troligt 3:e! :)

Betty Lou sa...

ah, vi skulle åkt 4:e men thomas måste jobba. när vi landar på kallax har vi en timme att ta oss därifrån till pajala-bussen. stressigt värre, vill inte missa den för då måste vi vänta till senare bussen och är hemma först 23.45. skitkass tid, vem fan vill komma hem så sent!

Little Rascal sa...

Very nice plates. <3

Hope you feeling better.

susanna sa...

Är det den sena söndagsbussen? Fattar inte heller vem som ids åka med den, särskilt inte om man ska upp till skola/jobb måndagen därpå.

Vi kan ju höras så kan vi ses för en fika och kanske en tur till röda korset :)

Betty Lou sa...

Little Rascal: jo tack, är nästan frisk nu.

Susanna: ja, fattar inte heller vem som åker med den. typ alla dom som missar tidiga bussen.

ja det låter som en bra plan. hur länge stannar du?

susanna sa...

Jag är arbetslös, jag stannar tills jag är less, haha.

Cherry Li sa...

Hej!
Det är underbart att laga mat!
Kan du inte ge mig receptet på Halloumisåsen?!

Jodine sa...

Nej, vad hungrig jag blev nu =)

Betty Lou sa...

Susanna: haha låter toppen! Thomas stannar en vecka men jag stannar något längre än så då min syster kommer hem också

Jodine: det brukar alltid bli så när man ser andras mat-bilder :D

Rebecca sa...

Åh, gud vad gott och åh vad hungrig jag blev nu!
Fler sådana här inlägg!

Betty Lou sa...

Rebecca: det kommer när jag ätit lite mer ;D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin