fredag, september 04, 2009

Marianne.

I onsdags gjorde jag söder med en gammal klasskompis. Jag hittade bla. dessa vackra tallrikar. Vet inte vilket år dom är gjorda, för söker man Rörstrand och Marianne så hittar man bara Marianne Westman... Nå väl, jag betalade 30 kr styck för 4 st/This wednesday i went through the south of Stockholm with a old class mate. I found these beautiful plates at a second hand store. I paid 30 SEK/£2,50/$4,10 each (i got 4). Don't know who made them or when.

7 kommentarer:

Ida sa...

Fina! Rosiga tallrikar är bäst.

Herr Movarp sa...

641 som det står under dom betyder första halvåret 1964. Vet inte när Marianne kom, men den på bilden gjordes i alla fall 1964.

Betty Lou sa...

Ida: jag brukar i vanliga fall inte gilla rosor, eller nåt rosa men detta mönster var så fint. bra färgkombo.

Herr Movarp: åh tack! finns det nån sida där man se alla stämplarna?

Miriam Parkman sa...

Fin-fynd!
De var väldigt söta:)

Betty Lou sa...

Miriam: ja, bra tårt-fat :D

Daisy sa...

För ett tag sedan fyndade jag ett gäng stora tallrikar, assietter, två fat och en kanna i en Rörstrandserie som heter Anita och som liknar dina tallrikar. Jag har sökt på dem men inte hittat när de är ifrån, och när jag ringde Rörstrand visste de inte vad det var. Märkligt! Finns det Rörstrandförfalskningar? Skit samma - fina är de!

Betty Lou sa...

Daisy: oj låter ju lite underligt. det finns ju porslinsforum och där brukar folk ha ganska bra koll. har du nån bild på dom, låter fina :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin