lördag, januari 23, 2010

Away.

Hej, jag är i Umeå sedan i torsdags, överraskade en kompis som har tagit examen. Hon blev jättechockad och glad när jag stod utanför dörren med tulpaner i handen. En halvtimme tidigare hade hennes familj från Pajala ringt på dörren och överraskat henne också så hon var lite småchockad halva kvällen :D Stannar här till tisdag kanske, har gjort en runda inne i stan igår. Hittat lite fint, men second hand utbudet har jag inte än hunnit spana in./Hi', i've been in Umeå since thursday. Came to surprise a friend who has taken her university degree. She had no idea that i was coming, so she was chocked & glad. And a half an hour before i came, her family from Pajala had also came to surprise her :D I think i'll be back in Stockholm on tueday mabye.

7 kommentarer:

Elina sa...

Second handutbudet i centrala Umeå är inte så mycket.. det är Kupan på Rådhusesplanaden mest.. Slumpen Öst på Stan är en underlig liten butik som kräver tid att gå igenom! Myrorna och två stora Kupan finns ute på Ersboda och Marieberg, din Umeåvän vet säkert vilka jag menar :) Hoppas du får det trevligt här i stan!

OCH! Om ni ska fika på stan, så måste ni absolut gå på NK (Nya konditoriet) på Kungsgatan, mittemot MVG-gallerian, en trappa upp. Så galet mysigt och gott fika. Har legat där i väldans många decennier.

Betty Lou sa...

Elina: tack för tipsen! var ungefär det jag googlade fram. Fått höra att myrorna i ersboda inte är någon höjdare, och bara besvärligt att ta sig till. ska kolla slumpen, och fika ska jag definitivt. Har inte blivit av än :D

Elina sa...

Nä, det är ytterst sällan jag hittat något på Myrorna, en hatt emellanåt och någon fin skål. De båda kuporna är inga höjdare heller, de tar gärna hutlösa priser för möbler som är lite mer eftertraktade. Slumpen hittar du på Nygatan 42, i källaren. Vill minnas att de har lite udda öppettider men det var länge sedan jag var där. Schmäckkompaniet kan ha lite fint också, finns på Kungsgatan 47 (närmre E4:an till från centrum sett).

Betty Lou sa...

ELina: Jag har varit till Schmäckkompaniet, hittade en grön väska och så supergulliga nyproducerade krokar med fåglar. Hittade annat också men det var tyvärr alldeles för dyrt för mig. Ska kolla upp Slumpen imorgon tror jag, får hoppas det är öppet också.

Erika sa...

Hmm... Fast jag har faktiskt hittat en hel del riktigt fint och till vettiga priser på Myrorna uppe på Ersboda, och så krångligt är det inte. Man tar 8:an mot Ersboda och hoppar av precis utanför Myrorna, tar kanske 10 min.

Hoppas du hinner till NK! De har verkligen supergott fika, och oh så fina lokaler! Om de har den kvar nu så här efter jul så rekommenderas deras saffranscheesecake med hallon. Bland det bästa jag fikat någonsin i hela mitt liv =)

Hoppas du haft en bra helg här i vår lilla stad (som dock inte riktigt varit sitt bästa jag i helgen...)

Bajsugglan sa...

Det är alltid kul att bli överraskad!
Spciellt med tulpaner som är så härligt!

Nadja sa...

Jasså det är i Ume du hålls ;)

Du har fått en award att hämta hos mig!
Ha det så bra! Kram

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin