tisdag, december 30, 2008

Mer The notebook.


Rachel McAdams karaktär Allie har underbart hår i "The Notebook". Det ser så enkelt ut, älskar vågorna i håret som dock inte syns på bilderna särskilt bra. Filmen har för övrigt kanske den sämsta titeln på svenska, "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta". Så jävla dåligt, fattar inte ens varför dom fortfarande envisas med att förstöra bra filmer med idiotiska översättningar.

Wonderful hair. Some idiot here in Sweden came up with the not so clever idea to name the movie "dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta" = "the diary - how i searched for you and found my heart"

13 kommentarer:

Ida sa...

Så vacker film, och jag brukar inte ens tycka om kärleksfilmer. Men den här känns så äkta. Måste nog se den snart igen, var länge sen sist!

Paula sa...

Ja, jag vet. Pappa är snäll. Ja, typiskt att du inte var hemma!=(Åker den 16:e, tror jag. Ska bli kul, men är ändå lite spänd på hur det ska gå o bo ihop med dom andra. Men det blir nog bra.

Elina sa...

Åh, jag måste ta och se den där filmen -verkar så himlarns fin!

Gott Nytt på dig!

Cherry Li sa...

Ja hennes hår är så vacker i den filmen, gillar den kopparblonda nyansen med :)

Önkskar att jag var lite duktigare med lockar, vet du något knep för att få lika fina lockar som Rachel?!

Betty Lou sa...

elina: den är superfin! gott nytt år i efterskott ;D

Cherry Li: ja, hårfärgen är också super. jag vill gärna ha lite ljusare men inte så där brunt som hon.

Jag gissar på att det skulle funka med pincurls och sen borsta ut dom. Jag använder nu såna där sponge rollers och lockarna blir jävligt bra av dom, har dock ej borstat ut dom helt utan tar bara lite med fingrarna så det fortfarande är väldigt lockigt. Vågor vill jag gärna lyckas med men vågar aldrig riktigt borsta ut utan nöjer mig med lockarna jag får. Finns dock väldigt bra tips i Vintage Hairstyling boken som jag tipsat om för en tid sen, jag glömde dock mitt ex. nere i sthlm. Står jättebra i den och bra bilder. Jag har aldrig fattat innan när folk förklarat på engelska, svårt utan bilder.

Betty Lou sa...

Ida: Ja precis, väldigt äkta och inte så sliskig. Men jag gillar dom sliskiga också haha, hopplös romantiker.

Anonym sa...

vanligtvis tycker jag inte om rachel mcadams... men filmen var bra och kläderna förstås ännu bättre. fast när jag hörde att hon ska vara i "time traveller's wife" suckade jag djupt. när jag läste boken tänkte jag snarast john cusack och någon mer trevlig aktris... men tyvärr är många av de unga inte i min smak, fast jag är inte så jätte gammal själv.

Betty Lou sa...

anonym: ja, kläderna är underbara. har ingen koll annars på rachel men den där filmen verkar ju bra, gillar sci fi.

Caroline sa...

ååh, världens bästa film! (:

Olivia sa...

Åh, den där filmen är såå bra. Det är så sällan man hittar den sortens kärleksfilmer som inte är för "cheeziga", men den lyckas verkligen. så är ju kläderna och miljöerna så inspirerande att man blir helt lyrisk.

Betty Lou sa...

Caroline: ja!!!

Olivia: Jag vet, den här känns mer trovärdig än andra

good morning terrorism sa...

har du spotify? jag upptäckte nämligen att soundtracket till den där filmen är typ uteslutande rnb. och den verkar ju inte så rnb-ig, efter bilderna? eller kör dom med *häftiga* kontraster?

Betty Lou sa...

good morning terrorism: nej. har inte riktigt förstått grejen med det. har istället köpt soundtracket, väldigt bra. musiken passar väldigt bra in i filmen för att den är från samma tidsperiod. rythm & blus då är inte som r&b idag tack och lov.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin