tisdag, december 16, 2008

Saffranskaka.

Vispen rörde på sig, lovar!Gjorde en saffranskaka i Mumin-format till min pojkvän när han fyllde år. Här kommer receptet:

Saffranskaka.

200 g smör (eller margarin om man gillar det)
2 ägg
nästan 3 dl socker (jag tar alltid lite mindre oavsett vad jag bakar, blir godare)
1 pkt saffran
(1 sockerbit)
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Stöt saffran med en sockerbit (jag gör inte det, häller bara i det i smeten) och tillsätt det till de vispade äggen tillsammans med smöret & mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten. In i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Garnera florsocker om du vill.

7 kommentarer:

Miss Rascal sa...

Oh g*d!
Jag storknar av allt detta bakande, urgulligt!

Jag tror att jag ska prova denna kaka, att skaffa det som ska va i en del kakor ar ibland lite trixigt eftersom England hels saknar parlsocker, mork sirap, hjorthornssalt och jastkuber (jag avskyr torrjast).

Jag ska banne mig snika in mig pa kaffe o hembakt hos dig nar jag ar i Stockholm harnast. :P

B-b-b-etty sa...

Rascal: jag bakar väldigt sällan nu för tiden, innan det här så bakade jag nog senast i somras. om jag är i sthlm så är det ju bara jag & min pojkvän och det blir för mycket för 2 personer.

prova! det är inga kluriga ingredienser i så det borde ju gå bra.

gör så :D fast stringbordet och fikat är det enda tjusiga i vår lägenhet, övriga möbler är ur ikea sthlm-serien.

Anonym sa...

men cool! jag har tänkt på såndär kaka idag och igår!! helt sjukt. även snyggt bord i förra inlägget :)

B-b-b-etty sa...

linnot: gör en, enkelt! bara att slänga i och röra om och hälla ut och vänta och sen njuta. fast den är godast när det fått svalna

Anonym sa...

Oh, så gott! Kanske ska ta och passa på och göra en sådan idag. Åka in till stan och köpa lite ingredienser. Min mage skriker efter kaka idag så detta blir nog perfekt! :)

Anonym sa...

Ska testa denna, efter jag har gjort min karibiska banankaka!

B-b-b-etty sa...

the vintage: ja testa, lätt att göra och gooood

cherry li: åh den lät spännande, lägg gärna upp receptet

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin