torsdag, december 11, 2008

Vinter.

Så här kan det se ut hemma i Pajala vintertid, bilderna är från december 2006 och 2007. När jag var liten alltså sent 80-tal & tidigt 90-tal så var det helt sjuka mängder snö jämfört med idag. Fast om jag minns rätt så var 2005 nästan som förr, trädens grenar höll på knäckas av snömängderna, mysigt! Blä för klimatförändringar! (ps. femte bildern är tagen på väg till Luleå, därav den lilla mängden snö).

Pics from home. This is how it should look like during winter. All taken around christmas 2006 and 2007.

11 kommentarer:

Sandra sa...

åhhh, snö! vart är våran snö?! va?!? hatar det här jävla pissvädret!

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Åh! vad vackert!
Nu längtar jag hem till Umeå,där jag är född. Där är det också riktiga vintrar!

Betty Lou sa...

sandra: det regnade när jag for imorse! skönt att slippa det

glamour: ah dit flyttar massor av pajala-bor för att plugga som resten av stan typ.

Kitten sa...

Vilka mysiga bilder! Jag är såå glad att vi har snö här uppe i österbotten för oj vad jag saknade det när jag var i england. Ha det så fint därhemma!

vifsla sa...

Åhh jag som så gärna vill se Pajala!!

The Vintage sa...

Ohh.. det är därför jag älskar att bo i Norrland. Jag bor i Skellefteå jag! :)

Betty Lou sa...

kitten: jag har alltid trott att österbotten legat högre upp men tydligen inte!

vifsla: bästa stället som finns!

the vintage: du vet väl att norrland är 59% av sverige, gävle och uppåt? jag säger verkligen inte norrland utan pajala. eller tornedalen och norrbotten. men ja, jag bor i sthlm annars och hatar det. det regnar där nu!

The Vintage sa...

hmm nja..men i mina ögon så är norrland typ umeå och uppåt. även om gävle och sundsvall o så är Norrland det med.. men det känns inte som så.. det är därför jag säger Norrland.

elina sa...

Tyckte väl jag kände igen mig lite:-) Så du är från Pajala? Själv är jag från Kiruna :-) Älskar dig blogg! Kram

Betty Lou sa...

elina: tack tack. japp, bott där hela mitt liv, bott i sthlm sen 2005 men jag är hemma i pajala sommar, vinter, römppä och påsk haha. har nog varit 2 gånger i kiruna, blåsigt vill jag minnas, och kallt. min morbror bor där, har massa släkt runt i kring. lundhamn, så känner du nån som har det efternamnet så är det en släkting till mig :D

Betty Lou sa...

the vintage: okej, det är många som säger så. ganska idiotiskt, ursäkta men det är det. inte konstigt att många inte vet hur stort norrland är för många tror att det är översta biten typ lappland och norrbotten. sen förvirras man mer av norrbottens län som är norrbotten och halva lappland. varför vet jag icke...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin