fredag, september 19, 2008

Pincurls.
1. pageboy. 2. Candied violets. 3-4. navetconfit 5. Sivletto 6-7. Johanna Öst 8. hardcoresince3 9. Marilyn Monroe

Kitten ville se vad man kan göra med pincurls och detta är bara några stilar. Man kan dra lätt igenom med fingrarna så man har lockarna kvar eller borsta ut till en pageboy eller vågor, vilket jag tycker är väldigt svårt för jag har inte riktigt funnit den rätta borst-tekniken än. Mitt hår är väldigt mjukt & rak och har svårt att hålla lockar så jag drar bara försiktigt med fingrarna. Nedan mina försök, bästa hittills ser ni på mig i grön skjorta. Sista bilden var helt okej efter att jag fixat till det, ni ser att det är lite löst. En gång använde jag min snood och gjorde stora pincurls (typ) längst sidorna. Sen kan man göra rolls på sidorna och luggen, se tidigare inlägg från Luleå kalaset för bilder på den frillan. Finns även bilder på min fejkade pageboy längre tillbaks. Kommer ett inlägg med mönster så håll utkik!Kitten wanted to see different styles with pincurls. Enjoy!

16 kommentarer:

Kitten sa...

Oh, jag får lust att pröva direkt! Gillade speciellt fjärde, sjätte och åttonde frisyren samt din mittersta...vad är en snood för något då?

Betty Lou sa...

snood ser ut så här http://www.hepcat.se/product_info.php?cPath=18_10007&products_id=878. du har nog sett den, har använt under många århundraden. som ett grovt hårnät kanske man skulle kalla det.

säger bara, övning ger färdighet. tog mig kring ett år innan dom blev fina, och dom är fortfarande inte bra. navetconfits blir så jäkla fina, jag får inga rader med lockar som hon fastän jag gör efter hennes mönster. men hon har lite lockigt annars så det beror på det också. sen är det eländet att hitta bra setting lotion/läggningsvätska. en djungel!

Betty Lou sa...

för att inte tala om spray, jag har aussie instant freeze som jag köper på eBay, enda som funkar på mitt mjuka och superglidiga hår.

Miriam Parkman sa...

Den första på dig var jättesöt!
Somsagt, rött hår+grönt är en oslagbar kompination. Speciellt med så fina pincurls!

Betty Lou sa...

Åh tack. Jo det är en dunder-kombo, samt vissa nyanser av blått också. Den skjortan är en favorit men har bara använt den 1 eller 2 gånger, så skör. eBay såklart, billigt för att vara siden från 50-talet. typ 10 dollar eller nåt sånt :D

Anonym sa...

åh. söt du är! Och gillar speciellt mittenfrisyren!

Vintage Darling sa...

håller med sött nonsens, du är så söt. tack för ett roligt inlägg.

kramkram

Seinäruusunen sa...

I tried yesterday pincurls to first time. I fell in love with them blindly..

Elina sa...

Kul att se så många olika variationer, jag är forfarande på övningsstadiet. Sist provade jag att borsta ut dem försiktigt men det blev mest afro då, haha.

Betty Lou sa...

sött nonsens & jessica: åh tack. rodnar lite nu, är inte van vid komplimanger. puss & kram

seinäruusunen: it takes some time before you get good at it. just have to find a great pattern

elina: oj, om jag tar med borste eller kam försiktigtså blir mitt hår rakt eller så får jag 60-tals frilla (topparna går ut). så grattis till dig som har några slags lockar kvar. jag hatar mitt hår, så jääävla mjukt och rakt.

Lillgull sa...

Hur hållbara är pincurlade lockar? i o m att man inte använder någon värmekälla? Jag har längre hår än axellångt och jag använder alltid mina babyliss hotsticks, de lockarna håller i över 4 dagar ifall man använder läggningsvätska. Pincurls tycker jag tar för lång tid för mig, de måste liksom sitta i skitlänge för att det ska bli nått på mitt hår...Finns det nått sätt att få dom snabbare än att gå en hel dag?

Malin sa...

Så fint och så söt du är!

A spoonful of mint sa...

Jag känner att jag vill få kläm på det där, min lugg är så bråkig så det vore en bra grej att kunna.

Betty Lou sa...

malin: åh tack, nu blir jag väldigt glad.

a spoonful: öva, öva och öva. mina såg fördjävliga ut innan. hur bråkar din lugg?

lillgull: jag har väldigt mjukt och rakt hår och mina lockar håller inte längre än en dag om jag inte sprayar regelbundet och lägger upp igen på kvällen. andra jag sett har dom i flera dar. jag gör mina på kvällen oftast, på med bandana och sover så tar jag ut dom dan efter, ibland väntar jag till dan efter för jag orkar inte tvätta håret mer än 2 gånger i veckan.

A spoonful of mint sa...

Luggen bråkar på så sätt att den inte vill ligga åt något håll, det är helt hopplöst. Så jag tänkte att pincurls kanske kunde få styr på den. Jag provade i helgen, men som sagt, jag får nog öva..

Cherry Li sa...

Vilka underbara pin curls!
Jag önskar att jag också kan fixa mitt hår lika snyggt!

Funderar starkt på att köpa boken "Vintage hair"? på sivletto
Känner att jag måste börja öva lite:)

Vad är hemligheten för att lyckas med pin curls?!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin