onsdag, april 15, 2009

Beirut.The lights go on
the lights go off
when things don't feel right
I lie down like a tired dog
licking his wounds in the shade

when I feel alive
I try to imagine a careless life
a scenic world where the sunsets are all
breathtaking


Jag älskar Beirut och "Scenic world" är en av favoriterna. Ovan är en live-version, på skivorna är det dock Zach Condon som spelar dom flesta instrumenten (om inte alla) själv. Amerikansk kille som under en resa i Europa upptäckte balkan-musiken och ett par år senare kom "Gulag Orkestar". I februari kom en dubbel-ep. Köp skivorna och njuuuuut!

I love Beirut and "Scenic world" is one of my favourite songs. Beirut is Zach Condon who on albums plays almost every instrument by himself. In february a double EP was relesed. Buy the albums and enjoooooyyy!

4 kommentarer:

Cherry Cupcake sa...

Hejsan!
Måste säga att dina solbrillor från 1940 är fantastiska!
Tror du man kan få tag på nått sånt här i Stockholm?!

Betty Lou sa...

Cherry: Ja det är dom! synd bara att dom sprack upptill när jag hade dom i väskan i somras. har limmat men det gick upp i förra veckan, tror det var kylan ute haha. Vet inte riktigt, second hand-affärer kan ju ha men jag brukar oftast se brillor från 80-talet och framåt. Finkamma Tradera & eBay, det gjorde jag och efter månader av letande så hittade jag mina på eBay för 120 kr med frakt! det var när dollarn låg nere på 6.20.

Miriam Parkman sa...

Jag älskar Beirut!
"Gulag Orkester" är perfekt för gråa dagar, och hans senaste skiva "The flying Club Cup" är perfekt för ljusare.
Jag älskar klezmer/balkanmusik, och hans blandning av det och massa annat är underbar.

Betty Lou sa...

Miriam: ja! balkanbrass är jag galet förtjust i, klezmer likaså. hans nya dubbel-ep är otroligt bra så köp den! mmm gulag är en av mina favoriter också, gråa dagar, regninga dagar, alldeles för kalla eller varma dagar, den passar jämnt

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin