lördag, maj 30, 2009

Help!

Sitter inne i sköna svala lägenheten. Var ut tidigare och höll på att smälta bort, närmare 25 plus, solen gassade, inga moln på himlen. Jag klarar inte av värme särskilt bra. Dagens i-landsproblem, skavsår efter att ha gått omkring i nya skor några timmar. Ett annat problem jag har ser ni nedan, minns ni denna väska? Har använt den några gånger men den STINKER! Luktar som en som rökt i 40 år, instängt och förjävligt. Har försökt med ättiksprit, en liten maskin som tar bort lukt i skor (funkar på skor men inte väskan) och sen har jag haft den i frysen i 2 veckor. Lite stank har försvunnit men långt ifrån allt. Kan inte tvätta den heller för det är ju läder. HJÄLP! Ge mig bra tips som tar död på stanken! FORT!?!

Remember the bag above? I love it and have used it a few times but it STINKS! Smoke and like it has been stored away for a long long time. I have tried vinegar, a machine that takes away the smell from shoes (!) and finally i have had it in the freezer for about 2 weeks. Some of the smell has gone away but not all. It has leather-details so i can't wash it. Please HELP me! I need something that kills the odour fast!

14 kommentarer:

Cherry Cupcake sa...

Jag har hört att kaffe eller kanel är bra!

Prova att ställa en burk med kaffe och eller kanel utan lock och stäng väskan, låt stå så några dagar!

Värt ett försök...

Lilly Lee sa...

citron ska ju vara bra för det mesta, kanske lite citronvatten skulle fungera?

the freelancer's fashionblog sa...

Kaffe grejen har jag osckå hört. Sen kan du ju testa lite med att ånga den, alltså inte koka utan göra lite ekomord och ha duschen på "tomgång" ganska hett i en halvtime eller så. Brukar ställa en bunke med kallt ättiksvatten under också. Hjäloer på klder iallafall...

Betty Lou sa...

Cherry: tack! ska testa! gudars ja, verkligen värt ett försök. den är ju galet snygg.

Lilly lee: tack för tipset. mmm, får testa allt!

Freelancer's: mmm ska testa kaffet. har ju testat ättika i 2 veckor... lite försvann men inte allt. så har den stått i toaletten där duschen är så ånga har den då verkligen fått, min pojkvän kan duscha i en halvtimme så man knappt ser nåt där inne. regnskog typ

La Petite Rouge sa...

I would put pot pourri in it or something like lavender that has a very strong smell. That kind of smell stays in fabric also, so maybe that could work.
Hopefully you'll get it fixed cause it's a great bag!!

x

Anonym sa...

Ett tips är yokoair http://www.luktfritt.nu/. Det fick bort all röklukt från en soffa jag fyndade på loppis (och den stank verkligen). Finns att köpa på clas ohlson.

Betty Lou sa...

anonym: ja hittade den faktiskt precis efter lite googlande. ska spana efter den imon!

Katti sa...

Å! Jag vill veta hur det gick med väskan sedan. Glöm inte att blogga om det. :)
// Katti

anna sa...

så tråkigt, den är ju så himla fin!

Betty Lou sa...

Katti: ja klart!

anna: ja, har använt den lite nu när stanken har minskat men testar Yocoair nu och hoppas på det bästa.

woa sa...

Jag köpte en kudde som stankt disel en gång (ja säg det). Men efter en del tid i tok¨rkskåpet på hög värme så ångade lukten bort. Ha den på balkongen på natten. Det fungerar om inget annat gör det. Men tar förstås väldigt lång tid!

Och fin är den verkligen!

Betty Lou sa...

Woa: om jag hade haft balkong så hade den fått vara där ute nån vecka eller två. Köpte en jacka förra året som luktade klorin, så där så allt annat som tvättades samtidigt också stank och hela nedervåningen stank men efter 3 tvättningar och en vecka i en hink med sköljmedel och sen 1 veckas vädring så var lukten borta :D pajalas friska luft gör under, har sprayat med Yocoair nu och får hoppas det funkar

vifsla sa...

Ättika med en vaniljstång i! Det dödar i alla fall lukten i sopskåpet.

Little Rascal sa...

Bikarbonat!
Det suger upp de varsta odorer.
Fyll ett burklock med bikarbonat och lagg det i botten av vaskan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin