måndag, november 03, 2008

Surdeg.

Bakade surdeg med grovt rågmjöl (receptet finns på baksidan av paketet) för några veckor sen. Min första riktiga surdeg som låg i dagar och puttrade och luktade. Gudomligt goda blev dom. Gjorde dubbelsats på surdegen för jag tyckte det såg så lite ut, dumt gjort. Nu har jag kring 15 påsar med 2-3 dl surdeg i varje. 2 dl i en deg som ger 4 stora limpor, så nu har jag bröd för en lång tid framöver. Superlätt att göra så det är bara att sätta igång!

5 kommentarer:

Miriam Parkman sa...

Vad härligt!
Det ska jag prova när jag kommer hem igen.

Men du, nu är ju jag i Stockholm i fyra veckor. Ska vi ses?

Betty Lou sa...

Gör det! Så gott.

Ja det kan vi, kanske till helgen om du är sugen på att gå på klädutställning på Hallwylska? Sista dan på utställningen är på söndag, jag är alltid nästan jämt ute i sista sekunde haha.

Sandra sa...

tack! jag har faktiskt hittat en frisör som jag litar till fullt på! eller ja, frisörerna på den salongen (klipptes av en tjej förra gången och en ny den här gången).

jag tycker henna är överlägsen i färg - finns ingen kemikaliefärg som får lika snygg färg. men jag har ingen som kan hjälpa mig färga och det är så satans jobbigt själv så nu sist använde jag vanlig hårfärg. blev helt okej ändå.

vet inte hur det är med slingning och så. har hört så olika. men tycker inte att slingor borde vara något problem? testa bara på en liten slinga så ser du ju om det blir bra eller inte.
permanent har jag inte hört något om alls. jag har en jättebra pdf-fil om henna. tror du kan googla på den: "henna for hair by catherine cartwright-jones".

Sandra sa...

ja, det vill man kanske inte riskera :O

alltså.. själva kladdandet är inte så jobbigt, nu har jag ju dessutom kortare hår. men det är det att man måste planera in varje gång man ska färga. låta det stå si och så länge och sen ska det ju gärna vara några timmar i håret också. och lukten efteråt! inte så fresh att lukta hö i håret i flera dagar efteråt :(

Daisymae sa...

Svar: Ber om ursäkt för mitt sena svar. Hittade först inte tidningen som de söta dockorna är med i. Nu har jag funnit den och här är svaret på din fråga:
Nordiska galleriet, små 345kr st & stora 695kr st.
Dyra små rackare där!

Mvh Daisymae

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin