söndag, november 30, 2008

Edith Kent.

Detta gör mig glad. Hittade denna artikel om Edith Kent. Läs den!

Read this.

Pic: The Times

onsdag, november 26, 2008

Vintage hairstyling.

Efter att ha funderat och velat i säkert ett halvår så köpte jag denna bok för några månader sen. Köpte den för ca 300 kr inklusive frakt (när dollarn var låg) härifrån. Men nu finns den även på Hep Cat. Rekommenderar dom, väääldigt trevliga och jättebra service! Boken då? Har inte testat nåt än (för jag har inte haft nånstans att gå annat än till OK & Ica), en del kan jag redan. Men väldigt bra, fina bilder, bra instruktioner. Gillar bäst alla olika mönster och hur man kammar ut håret! Det är nåt jag alltid velat lära mig men aldrig fattat när amerikanerna beskriver det enbart med text på diverse hårforum men här får man även se bilder. Tummen upp!

Great book! Bought it from here.

tisdag, november 25, 2008

Glamorous casual.

(klicka för större bilder)Jag la pin curlsen efter detta mönster ovan på min födelsedag. Efter schamponering så hade jag i anti-frizz balsam från Aussie, sen när det är handdukstorrt i med curl defining mousse frizz control från Tresemmé, sen spruta på med lite läggningsvätska från Wella och sen när jag tar bort pinsen så använder jag Aussie instant freeze. Mitt hår är väldigt mjukt så jag behöver sånt som heter "extra strong" osv, när jag köpte Wellan så sa dom att det blir väldigt hårt, men inte på mig så ni kan ju föreställa er hur mjukt mitt hår är. Jag hade i dom 2 dar kan jag ju tillägga och sprayade på med läggningsvätska dan efter jag lagt dom, och sen på med bandanan igen och dan jag tog ur dom så tog jag bort bandanan, sprayade med vätska igen, lät torka och sen tog jag ur dom.

For my birthday-hair i used the pattern & products above. My hair is really soft so i need everything called "extra strong" or "super strong", but what i really could use is "supersupersuperextrastrong".

fredag, november 21, 2008

Buhu igen.

Underbara underbara Pushing Daisies läggs ner. Har hållit tummarna i veckor sen jag läst om nedläggningshoten och nu läste jag precis att det är 99% säkert att den läggs ner. Varför ska dom alltid lägga ner dom bra serierna, lägg ner den urkassa Private practice istället!!!! Får hoppas dom får göra klart hela säsong 2 men det är inte säkert :( :( Jag önskar att the Pie Hole fanns på riktigt, så skulle man kunna gå dit, njuta av goda pajer och Neds vackra ögon. Sen så vill jag gärna ha Olive & Chucks lägenhet, älskar tapeterna och möblerna som har samma mönster :D

One of my all time favourite tv-shows is getting cancelled! WHY WHY?!? I think that they can cancelled the shitty "Private practice" instead.

torsdag, november 20, 2008

Besök!

Min syster kom på suprise-visit i torsdags (fast jag misstänkte det ganska starkt) och stannade till söndag. Underbart med sällskap! Har gått på stan varje dag, hon har shoppat och jag köpte lite jag med så nu är jag väldigt pank men glad. Vi åt på Max, fikade på Vetekatten & läste senaste skvallret hemifrån i Haparandabladet (Pajala är ganska litet så om det står nåt där inga namn nämns så kan man luska ut ganska lätt vem det är haha).

onsdag, november 19, 2008

Senast inköpt.

En fin blus från 50-talet (säljarens bild, det ser inte så ut hemma hos mig!) 75 kr plus frakt (lite för dyrt men har letat modellen länge så jag slog till), en söt liten kanna 25 kr Myrorna (tyckte det var lite dyrt men den var så oemotståndlig), kryddset 50 kr Tradera och en radiogrammofon för knappt 400 kr på Tradera. Måste dock byta kontakt först innan det blir av att spisa skivor.

A blue blouse from the 50's (photo from the seller, not my home!), a cute little pitcher and a spice-set(?) and a radio and a recordplayer in one.

måndag, november 17, 2008

Romantik och hjältemod.

Det mest romantiska jag läst och modigaste också. Jag blev rörd till tårar. Läs ni med här.

It's the most romantic and bravest thing i read about, they should write a book and make a movie about it. Read here.

torsdag, november 13, 2008

HAPPY!

Jag är väldiiiiigt glad just nu, trots skallevärk och sjukdomskänsla. Gled in på Topshop idag utan förväntan, och där där fanns dom! Dom underbara svarta skorna jag tänkt på dagligen i mer än 2 månader. Dom hade fått in dom idag och jag köpte dom på en gång! Nu har jag spräckt min budget rejält men det är dom värda!

I'm so happy! I went to Topshop today and there they were. I loooooove them! Now i'm broke as hell but they're so pretty and worth it!

onsdag, november 12, 2008

Hallwylska.

Var förbi Hallwylska i söndags, det var 2 utställningar. En med gudomligt vackra kläder och en med läskig konst. Plus en gigantiskt tavla av äpplen, om ni vill se den så bör ni skynda på för den var en aning på den sura sidan. Tiggde till mig 3 fina små böcker och en disktrasa med greveparets monogram på. Jag är väldigt trött, utmattad och jag vet inte varför. Börjar väl bli sjuk igen. Ska bädda ner mig i soffan och kolla bra tv-serier tills jag orkar göra nåt annat.

Went to the Hallwyl palace on sunday, my favourite place in Stockholm. I'm dead tired and i don't know why, mabye the flue or something.

fredag, november 07, 2008

Kappan.

Har fortfarande inte tagit en vettig bild på kappan när jag har på den så denna från Elle får duga. Kappan är från Ben Sherman och priset i tidningen är 3299 kr!!! Spanade efter den i Sthlm men hittade den inte, som tur var. I London gled vi in på Ben Sherman-butiken och där var den, 1500 kr billigare! Fattar inte varför kläder ska vara så jäääääävla dyrt i Sverige. Nå väl, jag fick den i present av min fina pojkvän. Den har mycket tyg nedtill, superfin i verkligheten.

I still haven't taken a good pic of the best find from London, a coat from Ben Sherman, so this pic from Elle will do for now. The price in Sweden is 3299 SEK (around $420, £265) and we found it in London for £150 and that's almost half the price! I don't understand why clothes are so expensive here in Sweden!

7 saker.

Blev "utmanad" av både Fröken Lila & Devil doll. Avslöja 7 sanningar om dig själv. Vilket jag tycker är svårt att komma på.

1. urusel på matte, sifferblind kan man kanske kalla mig. tog mig 4 år tills jag fick g i matte a, och då var det paus på nåt år så jag höll inte på i 4 hela år men tragiskt ändå
2. det är skönt att tycka synd om sig själv ibland, man mår som lite bättre efteråt
3. jag kan inte tvätta kläder, vet inte ens hur en tvättmaskin fungerar
4. har inga talanger att skryta med förrutom att jag kan göra en fluffig sockerkaka och när mitt minne fungerar någorlunda så vet jag en massa onödigt men intressant fakta. medelmåtta med andra ord
5. har inget körkort, har aldrig ens kört bil
6. är ganska blyg och dålig på att lära känna folk så jag tror folk tycker jag är dryg, kanske kan stämma för jag umgås inte med nån här i sthlm
7. är rädd för teknik, när jag fick min ipod touch började jag gråta en aning för jag fattade inte den funkade

Den som känner sig sugen får göra detta ;D

torsdag, november 06, 2008

Bad luck.

Är inte på det bästa humöret. I måndags fick jag nån slags allergisk reaktion mot nåt okänt så jag var 5 timmar på SöS innan jag blev hemskickad. Och nu som bonus så håller min andra och sista visdomstand (hoppas jag) på och komma upp och det gör lite ont. Jävligt irriterande att allt ska komma på en gång. Ska ringa närmsta folktandvård imon ifall det inte blivit bättre, är rädd för infektioner osv. Imon ska jag även göra allergiutredning, jippi!

It's not my week. On monday i spent 5 hours at the hospital. I got some kind of allergic reaction, to what i don't know yet. And now my last wisdom tooth has decided to come up, ouch!

måndag, november 03, 2008

Surdeg.

Bakade surdeg med grovt rågmjöl (receptet finns på baksidan av paketet) för några veckor sen. Min första riktiga surdeg som låg i dagar och puttrade och luktade. Gudomligt goda blev dom. Gjorde dubbelsats på surdegen för jag tyckte det såg så lite ut, dumt gjort. Nu har jag kring 15 påsar med 2-3 dl surdeg i varje. 2 dl i en deg som ger 4 stora limpor, så nu har jag bröd för en lång tid framöver. Superlätt att göra så det är bara att sätta igång!

söndag, november 02, 2008

Kitten.

Denna fina kofta köpte jag i början av året och nu är det kallt nog igen att använda den. Mjukaste angora från 50-talet (så klart). Stockholm är svinkallt under vintern så den behövs. Här nere är det isande vindar som kyler ner en ända en till skelettet. Jag har upplevt kring -40 i Pajala en gång, ända ingenting jämfört med Stockholm haha. Det där jäkla havet...

One of my favourite sweaters, from the 50's and the softest angora you can imagine.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin