torsdag, juli 02, 2009

Bendy rollers.

Hej, så här brukar jag se ut är jag har bendy rollers i. Efter att jag tvättat håret och det är handukstorrt så lägger jag i dom. Brukar göra 2-3 stora pincurls i luggen. Storlekarna på lockarna beror på hur mycket man rullar upp på varje papiljott, ju mer hår desto större lockar./This is how i use my bendy rollers, and then i do 2-3 big pin curls at the front. I set my hair after i've washed it.
Jag tar en bit hår och rullar upp på en papiljott, rullar så håret går inåt (om ni förstår vad jag menar) 1-2 papiljotter beroende på hur bred bit man tar. Var noga med att rulla alla åt samma håll! Brukar rulla till ungefär öronhöjd. Blir 1-2 rader beroende på hurdana lockar jag vill ha, likadant hela vägen runt./I take a piece of hair and roll it inwards, 1-2 bendy rollers depending how much hair you take in each piece. I usually don't roll it all the way up because the hair get so BIG then!
När man tar ut dom så gäller det att borsta, borsta och borsta! Sen till kvällen rullar jag upp dom lite snabbt igen för annars vaknar jag med en gigantisk hårboll. Spraya på lite läggningsvätska. Så gör jag i kaske 4-5 dar, tvättar 1-2 gånger i veckan./When the hair is dry and you have taken out all the bendy rollers just start brushing and brushing. I re-set them every night, if i didn't do that my hair would become one giant ball of hair. I wash it mabye 1-2 times a week.
I really should get a haircut, i have so much hair! It takes forever to brush the curls out...

10 kommentarer:

Tifa sa...

Jättefint!!

Lo sa...

Vad fina jämna lockar du får till med dina beny rollers :D
Har du fuktat hår när du rullar upp dom? Kramar

Lo sa...

oj, nu såg jag i översättingen att håret är fuktat och jag glömde visst ett d i bendy. är nog natti-natti tajm för mig nu.. kram

LandGirlontheHomeFront sa...

Oh I used to have those then foolishly got rid of them several years ago. Now, I probably need to go out and get 'em again. Lovely look!

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Det bästa av allt är att när man lägger håret blött så blir lockarna väldigt hållbara och det går att "återanvända"/fräsha upp dem i flera dagar!
Vad har du för läggningsvätska föresten?

Betty Lou sa...

Tifa: tack!

Lo: tack! jo jag lägger efter att jag tvättat håret och gått omkring med det i handuk ett tag. sen lägger jag ju upp igen till kvällen och på med lite läggningsvätska så gör jag så i 4-5 dar, tvättar bara 1-2 gånger i vecka.

LandGirl: buy! i like them because they're so easy to use and it takes almost no time at all. and comfy to sleep with!

Nadja: ja, lägger efter att jag tvättat det. sen rullar jag upp igen till kvällen och sprayar på lite läggningsvätska, brukar tvätta håret 1-2 gånger i veckan. jag har en från wella sen en mousse jag köpt i london som är tyvärr tagit slut. på bilderna har jag använt nån från scwartzkopf och vanlig mousse från apoteket när allt jag annars har var slut.

Rebecca sa...

Oh vad tjusig du är! Jättefint!

Kitten sa...

Åh, va fint! Ha en trevlig helg!

kajsa sa...

Du är sockersöt så fin! Jag skulle också verkligen vilja testa att göra något liknande med mitt hår. Men det är för lååångt. Tråkigt som tusan men sant.

Betty Lou sa...

Rebecca: tack tack!

Kitten: tack :D

kajsa: åh tack! men testa, du behöver ju ite rulla upp hela vägen, då lär det nog bli trassligt.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin