tisdag, juni 16, 2009

Dreamhome.

Jag älskar detta hus! Den har 3 våningar, torn (nästan då).Finns i Töre, och för första gången lyckades jag få bra bilder på det! Japp, fotat från bussen för några veckor sen. Jag sov från och till och vaknade upp i Töre och var glad att jag inte missat huset, sitter alltid med näsan klistrad mot fönstret.

Har varit en affär en gång i tiden, K. Isakssons Manufaktor Husgeråd. Synd att det står i Töre och inte i Pajala... Det har funnits väldigt många affärer runt om i Norrbotten och byarna. Många lades ner och vissa har tagits hand om (vanligt verkar det ha varit att ha affär i samma hus man bodde i) men man ser förfallna gamla affärer (och hus för den delen) när man åker med busslinje 55 (Luleå-Överkalix-Pajala).

Above is an old house in Töre. I'm so in love with it, want to live there bad (but then it have to be moved to Pajala). I think it once was a store. Everytime i pass it when i take the buss number 55 (Luleå-Överkalix-Pajala) i always stick my nouse on the window :D

12 kommentarer:

Elina sa...

Var själv upp till Jockfall i helgen och tänkte precis som du när jag åkte förbi att dem har sååå fina hus i Töre !! :D Just det där är ju underbart och så gillar jag några av dem på vänster sida just när man svänger in i "byn" :)

Idun sa...

åh det kliar i fingrarna, jag vill oxå ha!

Anna-Karin sa...

åh vilket fint hus.. jag förstår inte hur det kan finnas så många övergivna och dåligt underhållna hus då det finns så många som vill ha dem. synd att de står mitt ute i ingenstans.

tack för en bra blogg =)

Lilly Lee sa...

ja jättefint hus!!

Betty Lou sa...

Elia: hmm, tror jag vet vilka du menar. precis när bussen svänger in på vägen (när ma kommer från luleå) till vänster så finns ett stort gult hus. och snett emot huset på bilderna så finns ett annat fint hus som har pelare vid ytterdörren :D :D

Idun: ja, skulle nog vara urtjusigt i kanske grönt eller gult

Anna-Karin: varsågod ;D mmm, ja finns massor. finns tom hela samhällen som är tomma då företag och liknande lagts ner. detta hus tror jag inte är obebott för det ser möblerat ut

Lilly Lee: mmm ja, får hoppas man vinner några miljoner så man har råd att köpa det, samt flytta det till pajala

vifsla sa...

Jag vill oxå se Pajala! Det är nog så att jag talar om för någon varje månad att jag minsann ska se Pajala och Piteå innan jag dör.

Betty Lou sa...

Vifsla: Huset ligger dock i Töre. Har funnits ett jättefint gammalt hus i Pajala centrum men ägaren sålde till konsum så det revs och blev parkering :(
Rekomenderar marknaden, norrbottes största utomhusmarknad. alltid andra helgen efter midsommar, kommer runt 30 000 pers! Så har vi dom bästa sommrarna!

Miriam Parkman sa...

Åh jag älskar också sånna här övergivna ute på landet-hus!
Som t ex gamla affärer. Eller min favorit, gamla bönhus från 1900-talets början då Sverige blev väldigt religiöst för att bli kvitt alkoholproblemen. De är så fina! Fönstrena är ofta väldigt speciella, med kupolformad topp och massor av små, handblåsta glas. Superfint! Ofta är de ju vita också, vilket gör det hela ännu bättre. Om jag nån gång flyttar ut på landet skulle jag vilja hitta ett sånt fint gammalt bönehus! Jag blir alldeles rörd när man åker förbi flagniga portar med "Betania" eller "Tabor" textat ovanför.

Betty Lou sa...

Miriam: detta hus är nog inte övergivet,ser ganska bebott ut. tror inte det finns bönehus här i trakterna, inte vad jag sett iaf.

Alice sa...

Oj, vilket vackert hus! Påminner mig om hus i Jurmala (Lettland).

Betty Lou sa...

Alice: en annan sak som var bättre förr, vackrare hus :D

frida sa...

Det är min pappas "flickvän" som bor där! :) hihi
/frida

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin