torsdag, november 26, 2009

Svar del 2.


Om du måste välja ett decennium som du inspireras mest i från vilket skulle det då vara och varför? Måste säga att du är super snygg och många därute är riktigt avundsjuka på dig och din stil, inklusive jag ;)

Lite svårt, jag gillar ju 40-talet men att vara flapper på 20-talet vore inte helt fel heller, i Usa. Sitta på en svartklubb i vackra kläder och dricka förbjuden sprit, röka, lyssna på galet bra jazz och bara njuta. Det vore inte helt fel. Eller på ett gammalt gods någonstans utanför London i början på 30-talet, som den Poirot-fantast jag är :D Och om det nu är möjligt så skulle det inte vara helt fel med framtiden säg sisådär 2360-talet ombord Enterprise. Där skulle jag nog mest hänga på holodeck med Lt. Barclay haha.

Och tack! jag blir lite generad för jag känner mig inte så värst super snygg.

-Du är så vacker hur fixar du din make up, gärna lite tips på bra produkter här med.

Oj tack tack :D Känns bra med tanke på att jag har lite halvtaskig hy.

Först använder jag primern "Prime time" från i.D Bare Minerals.
- Foundation: Everyday minerals, använder den även som concealer.
- runt ögonen använder jag en concealer från i.D Bare Minerals.
Ögonbrynen fixar jag med ögonbrynspuder från Everyday minerals i nyansen auburn. Sen lite rouge även den från Everyday minerals i nyansen Soft touch, ibland Nick nack.
- Brukar även använda concealern från YSL, guldpennan. Otroligt bra!

Jag har små provburkar av allt, dom kostar $2.5 och räcker väldigt länge. 1 burk foundation räckte ca 4 månader för mig. Avslutar med mineral veil puder i.D Bare Minerals. Mascara från Max Factor. Eyeliner från Isadora, använder nästan bara när jag går på fest eller liknande.

Kan verkligen rekommendera Everyday Minerals, speciellt om man som jag, fått utslag av i.D:s foundation. Är mycket billigare också, så är deras foundation-borste helt ljuvlig att använda. Övriga borstar jag har är i.D som jag köpt billigt på eBay. Köper även primers också på eBay, dryga och superbra!

När det kommer till läpparna använder jag först i.D Bare Minerals primer Lip rev-er upper på hela läpparna, sen läppenna från Nivea i nude(det räcker nog egentligen med bareMinerals primern men jag kör det säkert). Russian red från M.A.C. och avslutar med lipstick sealer från Makeup Store. Då håller det i princip hela dagen, om man nu inte äter något rejält då brukar jag fixa till mungiporna.

Vart hittar man de bästa Vintage butikerna i Stockholm?

Jag föredrar att köpa vintage på eBay, där kan man fortfarande göra fynd så det blir inte så mycket i affärer men några favoriter har jag. Jag gillar Old Touch på Upplandsgatan där finns massa små pinaler och kläder.
Lisa Larsson på Skånegatan. Båda är inte speciellt dyra om man jämför med övriga second hand affärer i Stockholm. Beyond Retro på Åsögatan är den jag föredrar, men inte alltid jag hittar något vettigt där. Är ganska dyrt men man kan göra fynd ibland, varning för att det finns en del trasiga & smutsiga kläder. Myrorna vid St:Eriksplan är ett av de bättre Myrorna i stan jag varit på. Sen kommer jag inte på något mer just nu (mitt minne är inte så bra), gillar man 70-80 och 90-tal så har man tur för det finns det i mängder överallt. Om man söker ny skinn eller pälsjacka eller skinnskor så måste man besöka 118 second läder på Odengatan. Där finns allt och lite till!

Har du någon speciell stilförebild? I så fall vem och varför just den personen?

Nej ingen speciell som jag kan komma på just nu men vanliga människor både då och nu.


How do you get your hair so perfect?!

Thank you! I will do a seperate post about the hair since so many people have asked about it.

6 kommentarer:

Olivia sa...

Tja! Måste bara fråga lite för jag blev nyfiken, har som du också fått utslag av id, så det är uteslutet, provade ist. Jane Iredale mineral make men blev lite nyfiken på Everyday minerals som du skrev om....Vilken formula var det du hade?? Har du provat alla och var det någon du tyckte var bättre? Har du torr hy förresten, själv har jag rätt torr och det påverkar kanske vilken formula man ska ta.....hm.....

HA det bra! / Olivia

Betty Lou sa...

Olivia: Om jag minns rätt så är det semi-matte på alla, står tyvärr inte på burkarna, tror jag beställt prov-kit 2 gånger sen massa andra nyanser för att hitta rätt. Nästa gång ska jag nog köpa en stor burk, jämfört med i.D så känns den så otroligt mycket lättare att ha på sig, andas.

Jag har blandhy, fet t-zon och ibland lite torr på kinderna. Speciellt nu mot vintern brr.

kram!

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Jag håller med dig om tanken att bo på ett engelskot gods på 30talet! Poirotfantast jag med ;)

Miss Cherry sa...

Har provat i.d jag med men fick utslag, sen såg min hy grådaskig ut och det känndes mer eller mindre som huden inte andades, tack för tipset everyday minerals måste jag prova.

Gillar verkligen idén med prova på burkar istället för att lägga ut 400kr på något som kankse inte riktigt passar.

Betty Lou sa...

Miss Cherry: jag fick det först efter jag använt det i ca 1 år men men E.M är bra! En burk i stor stl kostar $12 så det är ju ganska mycket billigare. i.D har bismuth i sig som brukar vara det som är orsaken till utslag, E.M har inte det :D

Olivia sa...

aha, jag funderade på om inte semi-matte vore den som passar bäst..har också lite blandhy som drar mest åt torr nu på vintern...Har ju använt Jane iredale som känns bra men är lite dyr, vore ju skitbra om EM funkar lika bra...bara till att beställa provkit med andra ord ;)

tack för tipsen!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin